Plissegardin till kontoret

januari 3, 2019

En plissegardin är en mångsidig lösning som har fördelen att de kan skärma av delar av fönstret. Till exempel kan de täcka enbart mittsektionen eller nerifrån och en bit upp. Klassiska persienner är mer begränsade, eftersom de alltid går uppifrån och ner. Något annat som sticker ut med plissegardiner är att de kan ges olika egenskaper beroende på valet av tygväv. De kan vara mörkläggande, vilket är perfekt för den som vill ha riktigt mörkt i sovrummet. Ett annat alternativ är en transparent väv som släpper igenom det mesta av ljuset, men ändå ger visst solskydd. Tyget kan också ha olika mönster och färger för att förhöja den dekorativa effekten.

Passar till alla fönster

Det spelar ingen roll om du vill ha en plissegardin på ett stort fönster i vardagsrummet eller till ett litet fönster i badrummet, de finns i alla olika storlekar. Allt sammantaget blir det aldrig några problem att välja ut en lämplig plissegardin till ett visst rum. Först är det bara att tänka till kring inredningen och vilka eventuella färger och mönster som passar, sedan gör man sitt val. Plissegardiner kan antingen vara väldigt stilrena och diskreta, eller stjäla lite mer uppmärksamhet med starkare färger. Fördelen är att man väljer själv, du har mycket mer frihet än när du monterar klassiska persienner i fönstret.

Bidrar med värmeisolering

Fönster spelar en avgörande roll för värmestrålningen i ett hus eller i en lägenhet. På sommaren vill man gärna hålla nere temperaturen inomhus för att det ska vara svalt och bekvämt. På vintern är det bra om inte alltför mycket värme strålar ut genom fönstren. I det sammanhanget kan plissegardiner bidra på ett positivt sätt. De tjockare modellerna verkar isolerande och bidrar till en behagligare inomhusmiljö. Plissegardiner med tjock väv ger dessutom ett mycket bra skydd mot insyn om man vill att förbipasserande inte ska kunna se in i hemmet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *