Skapa en egen kalender

juli 16, 2019

Är du trött på att livet är kaotiskt och att du jämt och ständigt glömmer viktiga saker du borde göra för att ha färre oväntade vägbulor? En kalender där du kan planera och anteckna saker som du behöver komma ihåg kan hjälpa mycket med detta. Här presenterar vi några olika sätt du kan börja använda en kalender som är anpassad efter dina behov och preferenser.

 

Bullet journaling

En trend som började för ett par år sedan är bullet journaling, så kallat efter de punktlistor som ofta integreras i denna stil av kalender. Vad som är trevligt med bullet journaling är att man kan börja med ett helt vanligt anteckningsblock och sedan bestämmer själv vad man anser vara viktigt nog att skriva in. Man kan planera veckor eller månader i förväg, eller ta saker som de kommer, och eftersom man själv bestämmer vad som ska vara på varje sida kan man använda den både som kalender, anteckningsbok och att samla sina teckningar i, om det är något man gillar att göra.

Bullet journaling handlar mycket om att lista saker man behöver komma ihåg, och kryssa av dem efter hand som man är klar, eftersom detta kan vara ett starkt verktyg för motivation. Vare sig det handlar om enkla hushållssysslor som bara är tråkiga eller vad man bör packa inför semestern är det bra att tänka igenom och lista vad som behövs för att undvika jobbiga situationer som att få slut på rena kläder eller glömma tandborsten när man åker bort.

En nackdel med bullet journaling är att man måste göra det till en vana att planera minst en vecka men helst en månad framåt i tiden så att det finns någonstans att skriva in vecko- och månadsplaner och eventuella listor. Eftersom man måste skapa ramar och mallar för detta själv kan det bli frustrerande i längden att upprepa dessa mönster vecka efter vecka.

 

Skapa din egna kalender

 

Så vad finns det för alternativ som låter dig anpassa en hel kalender efter dina egna behov, som man gör med en bullet journal, men låter dig slippa att rita repetitiva rutsystem för dagar, veckor, månader och år? Hos Fritzell kan du enkelt anpassa en kalender till att passa dig, eller skapa en som en gåva till en vän eller familjemedlem.

 

Varje uppslag täcker en vecka, som i en klassisk kalender, men med alla tillägg du kan välja kan du göra den till din helt egen. Du väljer själv omslag och dess text, eventuell bild på dess framsida och till och med färg på gummisnodden som håller den stängd. Om du vill ha väderstatistik, listor, månfaser och ett flertal andra saker som gör det enklare att organisera den information du behöver så finns detta också att välja till. Det finns till och med möjlighet att ha notlinjer, både för varje uppslag och i en sektion i slutet av kalendern, förutom de klassiska möjligheterna till årsplan, kontaktlista samt linjer och rutnät. En personligt designad kalender kommer att göra det enklare för dig att använda den, eftersom den fyller alla funktioner som just du behöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *