Papperspåsar med eget tryck

juli 3, 2020

När du handlar något i exempelvis en klädbutik vill du ofta bära hem varan i en kasse. Kassen skyddar mot regn och vind samtidigt som den har ett praktiskt bärhandtag vilket ur en ergonomisk synvinkel är bra. Det finns många olika material av kassar – tyg, plast och papperskassar. Det här inlägget fokuserar på just papperskassarna eller papperspåsarna som man också kan säga.

 

Vad är en papperspåse?

Som namnet antyder är påsen gjord av papp, alltså lätt kartong. Det handlar inte om tunt A4-papper som man gör påsar av. De måste ha en viss stadga. Papperspåsar kan ha olika färger men en mycket vanlig färg är brun. Ofta har en papperskasse ett tryck av något slag, detta kan till exempel vara företagets logga eller ett budskap.

 

Finare papperspåsar för mässor

Att besöka mässor kan nästan kännas högtidligt. För att locka besökare och få dem att stanna kvar krävs ofta lite publikfrieri. En goodiebag i materialet papp är bra. Du kan också sätta ditt företag eller organisations namn och eventuell emblem på påsen. Oftast räcker det med att texten pryder bägge långsidor av påsen. Då kan du dessutom göra reklam eftersom förbipasserande på stan ser att personen bär en kasse med ditt företagsnamn på.

 

papperspåsar för mässa

Nyttan för helheten

Papperspåsar gör mycket för helheten. Det gör att folk lättare kommer ihåg företagsnamnet och emblemet om dessa tu är tryckta på kassen. Är papperskassarna dessutom gratis för kunderna är det något som lockar dem tillbaka till affären.

 

Papperskassar är bra för miljön

Det är allmän kännedom att plast idag är något som finns i överflöd i naturen och speciellt havet. Det tillverkas enorma mängder plast per år och det har ökat mycket bara om man ser tillbaka till 2010 års produktion. I haven så bryts plasten ned till mikroplast som fiskar och andra havsdjur förtär. Det är i förlängningen dåligt för oss människor då vi får i oss den giftiga plasten via fisken som innehåller mikroplast.

 

Papper bryts ned betydligt fortare än plast i naturen och går dessutom snabbare att förbränna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *