Billigt kontorsmaterial – hur gör du det bästa klippet?

Är billigt kontorsmaterial alltid det bästa valet och vad säger det egentligen om företaget? Två frågor man kanske inte ställer sig så ofta men helt klart värt a beakta. När du handlar kontorsmaterial vill du förmodligen inte köpa en häftapparat som går sönder nästa vecka. Men innan vi går djupt in måste vi börja från grunden. I slutet av denna text ska du garanterat göra ett klokt val!
Att köpa billigt kontorsmaterial är inte alltid det enklaste. Alla har väll gjort misstaget att köpa något lite snabbt för att de varit billigt för att sedan insett att det gick sönder eller var bara dålig kvalité och man kan undra: hur kommer det sig? Det hela bottnar i företagets försäljningsstrategi. När företag säljer billigt kontorsmaterial kan man anta att detta beror på två anledningar – antingen är företaget för litet för att köpa in de dyrare varorna eller så är det alldeles för snåla för att betala avgift på de dyrare varorna med högre kvalité. Nu kan man lätt tro att då är väll de bara att gå över till de lite dyrare företaget och leta billigt kontorsmaterial där, men tyvärr är det inte så lätt. Många företag brukar använda sig utav vad man i ekonomiska termer kallar för asymmetrisk information. Detta betyder kortfattat att om en kund hittar billigt kontorsmaterial hos de större företagen som är väletablerade så köper man eftersom man antar att företaget säljer kvalitéts varor oavsett prisklass. Men hur påverkar detta dig? Tänk dig ett annat scenario – du väljer mellan två advokater, den ena är välklädd och den andra inte. I nästan alla fall så väljer man den välklädda för den asymmetriska informationen säger dig att eftersom han är välklädd så har han arbetat hårt och tjänar bra, d.v.s. han är bra på sitt jobb. Tänk dig nu istället att ett företag som säljer billigt kontorsmaterial gör detta. De får dig att köpa billigt kontorsmaterial i tron om att de är hög kvalité.
Vad som återstår nu är att fråga sig själv om det verkligen är värt att spendera lite mindre pengar för att köpa billigt kontorsmaterial med en hög risk för dåligt kvalité eller är det kanske trots allt bättre att köpa dyrare kontorsmaterial. Denna fråga kan du bara själv besvara. Om dina personliga preferenser är endast billigt så får du ta risken att lägga pengar på billigt kontorsmaterial som kanske gå sönder efter en vecka.

Comments are closed.