Brevkorg till alla brev

En brevkorg använder du för att enkelt och smidigt sortera papper på ditt skrivbord. Det kan handla om olika brev som är utgående eller inkommande eller varför inte fakturor?

Brevkorgar finns en mängd olika utformningar, storlekar och material. Gemensamt för dem alla är att de är till för att hjälpa dig att hålla ordning på dina papper. Brevkorgar kan vara gjorda av plast, trä eller metall för att ge några exempel.

Brevkorgar finns dessutom i olika färger och det kan vara snyggt att matcha sin brevkorg färgmässigt med hur det ser ut i övrigt på ditt skrivbord. Ha gärna detta i åtanke när du köper in din brevkorg.

Brevkorg

Att ha sin brevkorg placerad på skrivbordet – till exempel bredvid datorn – underlättar mycket när man vill ha det städat och snyggt på skrivbordet. Du kan också märka upp din brevkorg med etiketter så att du vet vilka papper som ska ligga i vilket fack. På det sättet ökar du på chanserna ytterligare att ordningen ska upprätthållas. Det blir också enklare att dela skrivbord med någon arbetskamrat eller partnern där hemma.

Olika utformningar på brevkorgar

Många brevkorgar eller stapelbara på höjden vilket gör att du kan kombinera dem för att få många fack att sortera in dina papper i. En del brevkorgar har dessutom fack som går att dra ut – vilket gör att du enkelt kommer åt dina papper. Det finns också brevkorgar med korkskikt i botten som håller dina papper på plats – risken att de glider iväg blir betydligt mindre.

Det finns brevkorgar som går att ställa upp om man hellre vill förvara sina papper vertikalt. Brevkorgar brukar vara gjorda för att rymma A4-papper men det finns också brevkorgar som är större eller mindre än så.

Fundera på vilka behov du har innan du köper din brevkorg. Det går alldeles utmärkt att kombinera flera brevkorgar bredvid varandra och på det sättet skapa mer utrymme för ordning och reda.

Hanterar du väldigt mycket papper är det inte säkert att det räcker med en brevkorg utan då kan det behövas flertalet. Det smidigaste är då att köpa stapelbara brevkorgar och bygga på höjden – på det sättet behöver det inte gå åt lika mycket skrivbordsyta som om du skulle ställa brevkorgarna bredvid varandra. Brevkorgar passar bra så väl i hemmet som på kontoret.

Brevkorgar i handeln

Brevkorgar finns i de flesta kontorsbutiker och även i mer välsorterade detaljhandelsbutiker som till exempel hobbybutiker.

Comments are closed.