Framhäv dina produkter med butiks- eller displayställ

Det finns många olika vägar och tillvägagångssätt för att framhäva ett speciellt sortiment eller en nylanserade produktgrupp i en butik och för att få dessa att sticka ut lite extra. Ett tillvägagångssätt kan vara att skaffa butiksställ eller displayställ som lyfter fram produkten och får den att sticka ut, istället för att ligga placerad på en hylla.

 

Personer som packar upp produkter i en butik

Vad bör jag tänka på?

Själva butiksstället eller displaystället i sig är också något som sticker ut även om tanken är att produkten ska synas i första hand för kunden. Här bör man se det hela ur ett helhetsperspektiv för att kunna sälja produkten på bästa sätt. Ett gammalt, avdankat butiksställ som är fyllt med en nylanserad produkt kommer inte piffa upp stället i sig och framförallt inte få produkten att skina till vad den är värd. Kunden kommer att se butiken i ett helhetsperspektiv till en början och känna att något skär sig, men man kan inte sätta fingret på vad för ett otränat öga.

Vilket ställ ska jag använda för att lyfta produkten på bästa sätt?

Därför är det viktigt att satsa på ett stilrent, modernt butiksställ eller displayställ som låter produkten lysa för vad den är värd. Om du agerar återförsäljare för någon produkt så brukar ofta företaget skicka med ett displayställ som ska monteras upp och fyllas med den nylanserade produkten eller vad det kan vara det handlar om. Dessa är då unikt tillverkade för just den kampanjen eller lanseringen och är då noga genomtänkta och utformade för att sälja så mycket som man tror är möjligt.

 

produkter som är exponerade i ett butiksställ

Produktplacering och att tänka på

Produktplaceringen ligger lite beroende på hur butiken ser ut i övrigt och var den kan tänkas passa bäst. Den ska väcka nyfikenhet för kunden och vara lätt att fälla blicken på, även vid ett snabbt besök. Underhåll av stället är nödvändigt för att det inte ska bli plottrigt, urplockat, dammigt eller oordning.