Kontorsartiklar

Är du en av alla människor som undrar vilken av alla dessa kontorsartiklar man ska välja? Ena säger hälften av priset på allt och andra sjuttiofem procent rabatt. Listan går på och valen blir allt flera. Så vilken av alla dessa ska man då välja för att göra det absolut klokaste valet?

Det absolut första du som konsument bör göra är att ta en bra titt på alla dessa kontorsartiklar. Saker som du bör tänka på är hur långt bort deras affärer ligger i förhållande till dig? Vilket sortiment erbjuder dem? Är de kända märken eller okända? Detta lägger även grunden för kvalitén – chansen är, om du väljer ett okänt märke för extremt lågt pris, att du får kontorsmaterial med dålig kvalité. När du bläddrar igenom alla dessa kontorsartiklar bör du också uppmärksamma vad de står på dem, är det exempelvis inte utförsäljning av de fördetta årets produkter finns möjligheten att varan är bara rent av dålig.

När du gått igenom alla dessa steg så bör du lägga alla kontorsartiklar i två högar: den första för hemleverans via internet och den andra för de du behöver åka och köpa i affären. Förmodligen kan du kasta bort en och annan redan nu men, vänta lite. Härnäst ska du sätta dig ner och värdera din tid samt bensin kostnad – detta innebär att du ska tänka på när du behöver kontorsmaterialet, vem kan leverera de snabbast osv. För att ge ett mer konkret exempel så har du precis lagt ut alla kontorsartiklar på golvet i två högar. Du inser att du behöver materialet senast i övermorgon. Du tittar snabbt på kontorsartikeln som gör hemleverans och ser att priset ligger på 100 KR inklusive frakt, men att du inte får varan förens fem dagar. Sedan tar du en titt på den andra högen av kontorsartiklar och räknar ut att du kan åka en bit för att köpa redan idag men att priset inklusive bensin blir på 400 KR. I detta fall skulle många säga att det är bättre att vänta för det är oekonomiskt tänkt att lägga 300 KR extra bara för att få det nu. Men eftersom person i exemplet behövde kontorsmaterialet senast i övermorgon så är det ekonomiskt rätt val att ta en köra själv kontorsartikel eftersom individen värderar sin tid högre än 300 kr.

Comments are closed.