Mappar för alla dina papper

Har du papper utspridda över hemmet eller kontoret? Vet du inte var du ska leta efter dina papper? Kanske försöker du hålla ordning men känner inte riktigt att du hinner med.

Ett bra sätt att skapa ordning är att bestämma sig för att alla papper ska ha en särskild avsedd plats beroende på vilket typ av innehåll det är på pappret. Då behöver man någonstans att stoppa papperna. Mappar är perfekt om man vill få ordning och reda på sina papper.

En mapp är en styv konstruktion som används för att hålla ett eller flera papper på plats. Ofta är mappar gjorda av plast eller kartong. Mappar finns i många olika varianter, storlekar och färger.

Ofta är mapparna gjorda för att användas för A4-papper men det finns även större och mindre mappar för att pappersstorlekar. Mappar är nära besläktade med pärmar men är lättare och smidigare än pärmar. Mappar är enklare att hantera och väger inte lika mycket. De tar dessutom mindre plats. Om du vill ta med dig dina dokument eller förvara dem på ett säkert sätt är en mapp ett bra alternativ.

Olika typer av mappar

Det finns många olika typer av mappar för olika behov. Till exempel: hängmappar, innermappar, kartongmappar, ritningsmappar, mappar med fönster, dokumentmappar, klämmappar, offertmappar och den klassiska snoddmappen i färgad kartong, med eller utan klaffar. Den klassiska snoddmappen är särskilt populär i skolor men den används också på kontoret eller i hemmet. Den finns både i mindre och större storlekar. Kartongmappar har ofta fästanordning, men det finns även enklare plastfickor för den som föredrar det.

Mapphållare i trä

Den klassiska snoddmappen i färgad kartong, med eller utan klaffar. Den är speciellt populär i skolor men används ofta också på kontor och i hemmet. Idag finns också större varianter av mappen i pärmstorlek – perfekt för en större mängd dokument. Du hittar också kartongmappar med fästanordning, inbindningsskenor för dokumentsamlingar och enkla plastfickor i olika färg. Nu har vi bara skrapat på ytan. Beställ helt enkelt de plastfickor och mappar du behöver. Vi levererar snabbt produkterna till dig.

Mappar i handeln

Mappar hittar du i de flesta kontorsbutiker och i de flesta hobbybutiker. Det behöver inte vara särskilt välsorterade butiker utan det tillhör standardutbudet. Dessutom säljs de i så stora kvantiteter att både tillverkare och handlare kan hålla nere priserna.

Comments are closed.