Skolmaterial

Är det dags att börja skolan igen? Då vet du förmodligen vad som gäller om det inte är så att du precis börjar ditt första år – skolmaterial. Det att dags att köpa nytt osv. Men vad för skolmaterial kan du tänkas behöva? Materialet anpassas trots allt efter vilken årskurs du studerar.

Låt oss börja med åk 1 till 5. När de kommer till vilket slags skolmaterial du behöver under denna period så är det framförallt lim och saxar, det är de centrala åtminstone. Sedan behövs det givetvis också pappersblock (om inte skolan bidrar med detta), det kan dock vara bra att ha ett extra häfte eller två. Självklart är penna och suddgummi essentiella. Saken är den att under denna period i ens liv så är det långt ifrån självklart att man håller reda på alla sina saker – skolmaterial försvinner helt enkelt och så är det bara. Varför sax och lim centraliseras är för att man ofta, inte i alla fall, fokuserar på barnens kreativitet. Undervisning är fortfarande nytt för dessa och genom att införa kreativitet så underlättar man ofta lärandet.

Går vi vidare till åk 6 till 9 så är det mappar som är det viktigaste skolmaterialet. Kortfattat underlättar detta alla papper barnen och tonåringarna förväntas hålla reda på. Men även här gäller suddgummi, linjal, miniräknare och penna. Man skulle även kunna säga att linjal och miniräknare också är centralt, åtminstone för matematiken. Det gäller att ha i åtanke, under denna period, att skolan kräver mer av dig som elev – du förväntas ha de skolmaterial som krävs för undervisning. En påminnelse, fast de inte är nödvändigtvis förknippat med skolmaterial, är att ska lås för skåpet.

Åk 1 till 3 under gymnasiet är en speciell tid. Det går inte att jämföra. Eleven vänder blad helt och hållet, men lyckligtvis gör inte skolmaterialet det – i alla fall inte totalt. Precis som högstadiet så förväntas du ha skolmaterial som krävs för undervisningen men detta kan variera beroende på vilket program du studera. För att ge ett exempel så behöver du ha en grafräknare om du ska studera naturlinjen. Ett bra tips är att skaffa, om du inte redan har en, laptop. Detta beror dock mycket på elevens självdisciplin – det är trots allt lätt att lockas av facebook… Vad som kan garanteras är att du som elev kommer behöva lära dig använda datorprogrammen Powerpoint, Excel och Word.

Allt som återstår nu är att önska dig lycka till med inköpandet av skolmaterial!

Comments are closed.